Iščem:
http://ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner1gk-is-584.jpglink
http://ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner3gk-is-584.jpglink
http://ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner4gk-is-584.jpglink
http://ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner5gk-is-584.jpglink

Miha

URL spletne strani:

Kofce gora, Na svoji zemlji

Smer sem prvič plezal konec aprila 2013 v nekih spomladanskih razmerah pod stalno kanonado kamenja iz stene. Včeraj sva smer ponovila z Janezom Ambrožom in se je izkazala kot prav lepa smer. Vsi skoki so okovani v snežni led, sneg v grapi se ravno prav predira, višje se razmere malo poslabšajo, vendar se da.

Rdeča: Na svoji zemlji

Rumena: Janezova izstopna varianta

Zelena: sestop po "Z" grapi (ni zahodna, vendar je z grapa)

Na svoji zemlji, 1.P, 1.ZP (v koledarski zimi), Janez Ambrož, Miha Zupan, 16. 3. 2017,

3 h, 550 m, III, 3, 80° / 40-60°.

"Škripovc"

Karawanka, 1.ZP

V soboto 11. 3. 2017 sva z Gregorjem Klančarjem opravila prvo zimsko ponovitev smeri Karawanka v severni steni Velikega Kladiva. Dodala sva prvenstveni direktni vstop čez plošče in naprej po kaminu. Smer sva ocenila s IV, 4, M4/A0, 85°, 600 m, plezala 7 ur. Razmere v smeri zelo spremenljive, na začetku delikaten škripavec nalepljen na plošče brez možnosti varovanja, krajši skoki z odličnim snežnim ledom, skorja in pršič in višje previsni kopni skoki. Sestopila sva po Z grapi v Kofce gori. Kar resna karavanška tura, dolga in naporna...

Miha Z

Vstopna grapa pod prvi skok.

Zajeda v Veliki Mojstrovki

Včeraj sva s Klančarjem (AO NM) pobrisala prah iz šeene lepe smeri v zidu Mojstrovk- Zajede. Smer sta leta 1968 (22. julija) preplezala Boris Krivic in Branko Komac in jo ocenila skromno s V, A1, toliko o smeri mi je uspelo `zrofkat´v Alpinističnih novicah. Vrisano smer pa sem prvič našel v Čopkovem vodničku, kjer je s kulijem vrisal linijo in dodal Zajeda, vrisan je bil le zgornji del...

Spodnjega dela smeri sva se lotila po liniji najmanjšega upora, po Stebru revežev, sledila liniji Kaminske in nad črno zajedo prečila levo v Zajedo. Kako so prvi plezalci prišli do tja nimam pojma, mogoče celo po isti liniji? Na začetku Zajede, ki je v celoti res ena velika zajeda te pričakajo bele, sprane plošče. Nekaj atletskih gibov in star jeseničan na koncu raztežaja. Potem pa zajeda v Zajedi. Prvi metri so še prijazni, kmalu pa se vse skupaj postavi precej pokonci. V raztežaju sva našla tri stare kline, skala ni slaba, dobra pa tudi ne, no kar pošteno napet raztežaj ki diši po sedmici. Nadaljevanje je bolj prijazno, zanimiva skala in prav lepo plezanje z veliko možnosti uporabe metuljev. Poke so zares pravilne. Sledi previs in nadaljevanje po lepi zajedi, šeen previs in zajeda do vrha stene.

 Škoda, da je smer zapostavljena. Ocena smeri pa VI+, A0/ IV - V, do zajede mesta II - III (na frej VII ne uide), dolžina 500 m, plezala sva pa 6 ur.

So bili kr mački teli ta´stari!

MihaZ

SKICA SMERI:

V Dolgem hrbtu

...je bila na vrsti smer Šimenc -Škarja. Precej dopustniško razpoložena se s Klančarjem vlečeva proti Ledinam... v smer vstopiva okrog 9-ih. Po dveh nategnjenih raztežajih prideva do prvih tehničnih mest. Z idejo da bo šlo to na frej, no pa je tudi šlo do enega blesavega prehoda čez gladko plato do zajede, naprej pa lepo plezljiva VI+ po zajedi. Zgodba `na frej´se je končala tudi na koncu naslednjega raztežaja v previsu, tiste zadnje plate so pa itak utopija. Kaj sva ugotovila do konca dneva je, da je smer lepa in da če je Tone to polojtral bova pa midva tudi. Čez sva prilezla v dobrih 5 urah, sestopila pa po apzajlih v desnem delu stene, kar tako skrajša sestop, da si lahko privoščiš pir več na Ledinah.

 

MihaZ

Zajeda v prvem "ta težkem" zugu.

Smer zna biti kar napeta.

Kar se tiče tehnike sva amaterja proti starim mačkom. (Filip Bence v Štruci)

 

Naroči se na ta RSS

Zadnje objave

  • 1
  • 2
Prev Next
Dolga Nemška

Dolga Nemška

  S Tonetom sva se že v petek v Domu pod Storžičem, pri pripravah na pr...

ŠITE

ŠITE

V nedeljo smo se dve navezi odpravili plezat v Šite, z namenom ponoviti ...

STEBER REVEŽEV - VELIKA MOJSTROVKA

STEBER REVEŽEV - VELIKA MOJSTROVKA

V soboto zjutraj sva se odpravila tam proti Vršiču. Cesta na srečo ni bi...

Nad Vršičem

Nad Vršičem

  S Klančarjem sva včeraj, v četrtek, odšla v NŠG. Misli na severno ste...

Zadnje objave

EU E-privacy direktiva

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

e-Privacy Directive dokument

Spletne piškotke ste zavrnili. Odločitev lahko spremenite.

Dovolili ste da se vam namestijo piškotki za pravilno delovanje funkcionalnosti strani. Odločitev lahko spremenite.